Testobooster

En testobooster är ett kosttillskott som är framtaget för att öka det naturliga testosteronet så mycket som möjligt. En av de vanligaste ingredienserna är just tribulus terrestris. I ett tribulus-tillskott är huvudingrediensen (och ofta den enda ingrediensen) tribulus terrestris, medan det i en testobooster kan vara flertalet olika ämnen.

Fungerar en testobooster?

Muskler

Precis som när det kommer till tribulustillskott så är det aningen kontroversiellt och omdebatterat. Det finns många som påstår att en testo booster inte fungerar och att allt är placebo. Men det kritikerna oftast klagar på är att en testosteron booster inte kan höja nivåerna över det naturliga. För direkt när man höjer sina testosteronnivåer över det naturliga så är preparatet olagligt (anabola steroider). Därför kan lagliga testoboosters inte vara effektiva enligt kritikerna. Det dom missar är dock att syftet med en testobooster endast är att maximera och öka det naturliga testosteronet i kroppen. Det är en verkligt stor skillnad.

Studier som visar att testosteronhöjare fungerar

Det finns flera ämnen som har visats höja det manliga könshormonet i kroppen. Vissa ämnen har mer forskning bakom sig och vissa mindre. Men några klassiska ämnen som är ganska väldokumenterade är följande:

  • Zink
  • D-Vitamin
  • Magnesium
  • Lök/vitlök

Nedanför är några källor:

Zinc status and serum testosterone levels of healthy adults. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8875519

Effects of magnesium supplementation on testosterone levels of athletes and sedentary subjects at rest and after exhaustion. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20352370

Effect of vitamin D supplementation on testosterone levels in men. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21154195

Garlic supplementation increases testicular testosterone and decreases plasma corticosterone in rats fed a high protein diet. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11481410

En testobooster kan öka ditt testosteron med några procent

Ovanstående ämnen plus flera andra kan alltså öka det fria testosteronet i kroppen helt naturligt. Vi ska såklart inte glömma bort det kanske allra mest intressanta, nämligen Tribulus Terrestris. Utöver detta finns det flertalet andra ämnen, vitaminer och mineraler, som sägs kunna öka testosteronet där det inte finns så mycket forskning ännu.

Om man då kombinerar flertalet av ovanstående ämnen förstår man ganska snabbt att en testobooster måste fungera! Du kommer inte bli Arnold Schwarzenegger över en natt, men du kommer maximera dina testosteronnivåer! Många kritiker klagar på att effekten och ökningen av en testobooster är väldigt liten. Och ja, jämfört med anabola steroider så är det en liten ökning. Men om man så bara ökar sitt testosteron med några procent så är det värt det! När man tränar styrketräning måste man se till att försöka maximera allt man kan. Varenda liten procent man kan hämta in är viktig i det långa loppet. Men för att bli helt säker på att en testo booster verkligen fungerar är enda sättet att testa själv!

Tribulus terrestris eller testobooster?

Eftersom du är inne på denna sida kanske du frågar dig, vad är bäst – en ren tribulus booster eller en testobooster? Tyvärr finns det inget entydigt svar på den frågan och alla reagerar lite olika. Det bästa man kan göra är helt enkelt att testa olika produkter själv. Sedan finns det även testoboosters som innehåller tribulus. Vill du läsa mer om renodlade tribulus terrestris tillskott gå in på vår förstasida istället.

Bästa testoboostern 2018

Det finns flera produkter när det kommer till naturliga testosteronhöjare. Vi har gått igenom utbudet i svenska gymshoppar och baserat vårt omdöme på: innehåll, recensioner och omdöme samt pris.

Raw Test

Den bästa testobooster på marknaden

Detta är den bästa boostern på svenska marknaden enligt oss. Det som gör den så bra är det divergenta innehållet med bland annat ALC, L-Teanin, 3,4-Divanil folium, D-Aspartic Acid plus mycket mer! En annan faktor är att den har riktigt många och bra recensioner och omdömen. Om du vill testa den bästa testohöjaren är det denna du ska välja enligt oss!

Klicka här för att läsa recensioner och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Tribooster

Tribooster från gymgrossisten

Tribooster är en testo booster med tribulus terrestris extrakt. Är du osäker på vad du ska välja av en tribulusprodukt och testobooster kan du slå två flugor i en smäll och välja denna.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *